Kezdünk! :)ba0704meggyosztas2

Immár 3. alkalommal futunk neki az országos meggyosztásnak. Csütörtök reggeltől szombat kora délutánig mintegy 50 000 adag kóstoló várja a szerencséseket!

Részletek a www.ezerkert.hu oldalon.

Találkozzunk országszerte, 25 városban biztosan ott leszünk...

Köszönjük a rengeteg kérdést és lelkesedést.

Az osztás célja, hogy 100.000 ember megkóstolja a meggyet, nem az, hogy 1000 ember hazavigyen 20 -20 kilógrammot ☺

Kérjük, figyeljenek rá, hogy ne a tavalyi helyszíneken keressenek minket, mert rengeteg téves számonkérést kapunk! ☺

Szombati tervezett helyszíneink a következők:

 • Budafok, piac 8 óra
 • Budapest, Nyugati pályaudvar környéke 10 óra
 • Dunaújváros, Skála 7óra 30 perc
 • Debrecen, Nagyállomás és több változó helyszín
 • Kaposvár változó helyszínek
 • Vác változó helyszínek
 • Gyula változó helyszínek
 • Kecel változó helyszínek
 • Kiskunhalas változó helyszínek
 • Kalocsa változó helyszínek
 • Kiskőrös változó helyszínek
 • Soltvadkert változó helyszínek

Mobil hoszteszeink bárhol, bármikor feltűnhetnek ☺

Éttermek:

 • Kistücsök Vendéglő - Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky utca 25.
 • IQ Food Juice & Sandwich - Budapest, Gádor u. 100.
 • Kassai Fogadó - Kaposmérő, Rákóczi u. 9.
 • Varga Étterem – Nagyvenyim, Fő út 8.

Köszönjük a rengeteg kérdést és lelkesedést, a pénteki tervezett helyszíneink a következők:

 • Budapest, Blaha Lujza tér környéke 10 óra
 • Budapest, Campona környéke 12 óra
 • Dunaújváros, Skála 7 óra 30 perc
 • Debrecen, Nagyállomás és több változó helyszín
 • Nyíregyháza változó helyszínek
 • Kecel változó helyszínek
 • Kiskőrös változó helyszínek
 • Békéscsaba, Csaba Center és Angyalos kút 10:00-12:00 óra
 • Békéscsaba, Főtér és Csabagyöngye Kulturális Központ 12:00-13:00 óra
 • Békéscsaba, Békéscsabai strand 13:00-15:00 óra

Mobil hoszteszeink bárhol, bármikor feltűnhetnek. ☺

Éttermek:

 • Kistücsök Vendéglő - Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky utca 25.
 • IQ Food Juice & Sandwich - Budapest, Gádor u. 100.

Holnap újabb kettőt nevezünk meg. ☺

 

Országos meggyosztás és Éttermi meggy napok a magyar termelőktől

A tavalyi zajos siker után idén még több lehetőséget kínálnak a magyar meggytermelők, meggytermelő TÉSZ-ek e csodálatos gyümölccsel való találkozásra. Kóstolja meg frissen a meggyosztásokon, keressen fel egy éttermet a különleges meggyes fogásokért!

Csütörtök reggeltől szombat délutánig Budapesten és 25 vidéki városban osztanak szét a termelők mintegy 50 000 adagot a népgyógyászat egyik legkedveltebb gyümölcséből. A hostessek mellett sok helyen a termelők is jelen vannak, hogy személyesen válaszolhassanak a meggyel kapcsolatos kérdésekre. Céljuk egyszerű, kóstolják meg minél többen a friss gyümölcsöt, ízleljék meg és ne felejtsék a meggy fanyar, pompás ízét.

Bővebben...

Immár mondhatni hagyományosan sok felkérés érkezik a FruitVeb felé különböző rendezvényeken való ismeretterjesztésre és termékkóstolóra. A Fruitmarketing Kft. lebonyolításában a 2. negyedévben már eddig is változatos rendezvényeken, eltérő célcsoportoknak és ami talán a legfontosabb, különleges partnerekkel együttműködve jelenhettek meg a friss gyümölcsök, zöldségek, gyümölcslevek és befőttek! 

Bővebben...

2015 februárjában a magyar meggytermesztők és feldolgozók önálló standdal mutatkoztak be a zöldség-gyümölcs ágazat meghatározó nemzetközi szakmai rendezvényén, a berlini Fruit Logisticán.

Bővebben...

Fejér és Pest megye diákjai futottak az egészség jegyében Szarvas Mátyás ultrafutóval szeptember utolsó, valamint október első hetében. A „Táplálkozz, gondolkodj és élj egészségesen!” mottó keretében megyénként 5 nap alatt mintegy 250 km-t megtéve, többezer iskolással kóstoltattuk meg az alma és a meggy termékeket, valamint a friss almát.

Bővebben...

November első hetében egzotikus helyszín várt a magyar meggytermékekre. Kazahsztán korábbi fővárosa, Almaty 4500 km-re hazánktól és mindössze 200 km-re Kínától fekszik. A régió egyik motorjaként számon tartott országba az AMV közösségi standján jutottunk el.

Bővebben...

2015 belföldi attrakciója az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, népszerű nevén az OMÉK volt. A FruitVeb szakmai irányításával, a Fruitmarketing Kft. lebonyolításában Tészeink mind a 10 turisztikai régióban 1-1 standon várták az érdeklődőket.

Bővebben...

Évezredes hagyományok modern gyümölcse

Évente 15000 tonna kiváló minőségű magyar nemesbodzát használ fel Európa élelmiszeripara. A termés legnagyobb része hűtött velőként, valamint fagyasztva kerül exportra.

A bodza az élelmiszeripar egyik legfontosabb színezőanyaga, de önmagában vagy más gyümölcsökkel, adalékanyagokkal keverve dzsem, ivólé, szörp, édesipari termékek, tejipari adalékok, sőt bor és pálinka készítésére is alkalmas.

Gyümölcse jelentős vitaminforrás, emellett nagy mennyiségben tartalmaz fehérjéket, ásványi anyagokat, mikroelemeket, egyszerű cukrokat, szerves savakat és cseranyagokat. Évezredek óta ismert gyógyhatása miatt világszerte fogyasztják influenza és allergia ellen.

A magyar termelők egyenletesen magas minőségű, megbízható, kalkulálható mennyiségű áruval várják partnereiket!

A magyar meggy kiváló ízét, egészségre gyakorolt pozitív hatásait sokan ismerik országszerte, a termelők jóvoltából pedig most még többen szerezhetnek tapasztalatot a mélybordó gyümölcsről. 31 városban, közel 100 helyszínen osztanak ingyenes kóstolót csütörtöktől szombatig a magyar meggytermelők!

Bővebben...

Március hónap Lokális termelője

Fruitmarketing Kft. 

A Fruitmarketing kínálatában a legkülönbözőbb ízvilágú gyümölcslevek is megtalálhatóak. Legutóbb szilva- és kajszibarack levet kóstoltunk a szentendrei átadási ponton. A gyümölcslevek csak magyar gyümölcsöt tartalmaznak, adalékanyagok hozzáadása nélkül. A sűrűbb gyümölcsleveket szintén 100 %-os almalével hígítják. Az idény szerint minden hónapban más a kínálat. A Lokálisnál nagyon sokféle ízvilág elérhető, amiket nyílt napjaink valamelyikén meg is kóstolhattok.

Bővebben...

Ügyvezető:

Keresztes György: +36 (70) 314 95 01
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tulajdonosok:

BOTÉSZ (Csizmadia György: +36 20 950 41 79)
FRESH FRUIT TÉSZ (Juhos Csaba: +36 30 945 73 90)
ÉSZAK-ALFÖLDI TÉSZ (Gulyás Imre: +36 30 326 27 28)
BALATON KER-TÉSZ (Máté Józsefné: +36 30 956 15 89)

Székhely:

2400 Dunaújváros, Magyar út 106/b.

 

 

A Fruitmarketing Kft. 2009. nyarán alakult, tulajdonosai véglegesen elismert TÉSZ-ek, akik a magyar gyömölcsfogyasztás ösztönzését, a magyar mezőgazdasági termékek piaci helyzetének javítását, a lakosság egészségesebb táplákozási szokásainak kialakítását tűzték ki közös célként.

 

A Fruitmarketing Kft tulajdonosai:

1. A BALATON-KER-TÉSZ

2003.02.18.-án alakult KER-TÉSZ SZÖVETKEZET néven a somogyi térség gyümölcstermelői összefogásával. Az alapító tagok jelentős része korszerű bogyós gyümölcsök termesztésével foglalkozott.

Fő céljuk között szerepelt az egységes értékesítés és az árumennyiség koncentrálása volt. Az előzetes elismerést a szövetkezet 2003. augusztus 13-án szerezte meg és a 37. TÉSZ –ként került bejegyzésre. Magalakulásuk óta folyamatosan bővülő taglétszámmal és növekvő árumennyiséggel működnek Belső-Somogy területén. A 2004. évben sikerült a megyében működő SOMOGY- TÉSZ valamint a BALATON TÉSZ szövetkezetet beintegrálni a szövetkezetbe, így jelentős árbevétel növekedést értek el. 2005. évi közgyűlés határozata alapján névváltozás történt : a név így BALATON-KER-TÉSZ SZÖVETKEZET-re változott. A 2007. év egy újabb bővülési lehetőséget hozott, Tolna–megyéből a DANUBIA FRUCT Szövetkezet csatlakozott valamint több kisebb termelő.

Működésüket fióktelepes rendszerben alakították ki a nagy földrajzi távolságok miatt, valamint azért, hogy a már meglévő hűtőházak amelyek az ültetvények mellé épültek továbbra is funkciójuknak megfelelően tudjanak így üzemelni. Továbbra is lássák el a térségek tagjainak kiszolgálását. Így a lehető legkisebb szállítási költség és szállítási veszteség nélkül kerülhet a gyümölcs, tárolásra és értékesítésre. Mindegyik fióktelep egy megbízott fióktelep vezető irányításával működik.

2. BOTÉSZ

A BOTÉSZ Bodzatermelők Értékesítő Szövetkezete országos szervezettségű. Egyedül Vas megyében nincs taguk- átlagosan minden megyében 10-20 tag képviselteti magát. Bács-Kiskun,- Fejér- és Pest megyében találhatóak nagyobb tagi bázisok. Szlovákiában 1 fő tag van, aki 16 hektáron termel. A termesztett bodza piacán 30-40 % os a piaci részesedés . A bodza szürete, mivel a tagi bázis országos lefedettségű, augusztus közepétől szeptember végéig tart. 2006-ban első ízben került sor a szeptember végi termés lefagyasztására, és következő év februárjában történő értékesítésére., azzal a szándékkal, hogy a vevőnket igényei szerint szolgáljuk ki.

A másik nagyobb piaci szegmens, ahol értékesítést végzünk, az a meggy piaca. 2007-ben csatlakozott szövetkezetünkhöz a Csopak Rt érdekeltségébe tartozó Morelló Kft, és ezzel jelentős meggy árualap képződött. Rajtuk kívül 4-5 olyan tag van, aki a bodza mellett foglalkozik komolyabb meggy felülettel. Pest megyében, Kemence térségében nagyobb ribizli ültetvények vannak tagjaink és külső beszállítóink művelésében. A málna területe drasztikusan csökkent az elmúlt időszakban. Feljövőben van az őszibarack elsősorban új belépők miatt.

3. ÉSZAK-ALFÖLD SZÖVETKEZET

Az Észak -Alföldi Zöldség-Gyümölcs Termelői Értékesítő Szövetkezet részt vesz évek óta a Parmen cégcsoporton belül a Fruit Logistica elnevezésű Berlinben megtartandó kiállításon és vásáron, mely a termékeink megismerését teszi lehetővé a külföldi piacok résztvevői számára. A Szövetkezetünk szoros kapcsolatban áll a Parmen cégcsoport tagjaival, a Parmen Konzervipari Zrt-vel és a Parmen Kft-vel, mely cégeken keresztül történik a termékek értékesítése, feldolgozása, és így a belföldi és az export tevékenysége is. Ezen cégek egyben tagjai a szövetkezetnek, így a későbbiek során is van lehetőségünk az együttműködésre. Szaktanácsadási tevékenységet szervezett formában folytatunk, amelynek az alapja a menedzsment több évtizedes szakmai tapasztalata. Inputanyag közös beszerzése eddig nem volt gyakorlat, a tagok integrátorokon keresztül jutottak ehhez a lehetőséghez. A Szövetkezet saját maga is végzett integrátori tevékenysége. Ennek legfontosabb célja a piaci keresletnek való mennyiségi és minőségi árualap biztosítása. Ezáltal a fajtahasználatot és a termesztési technológia egyes elemeit a szövetkezet előírta az integrációba bevont termelők számára. A szövetkezet tagjai túlnyomórészt saját földterületeiken, saját termelési eszközeikkel, gépeikkel végzik a termelésüket, tagjainknak biztosítjuk a termeléshez szükséges szolgáltatásokat, szaktanácsadást. Igény esetén termeltetési hitelt is biztosítunk tagjainknak. Az Észak -Alföldi Zöldség-Gyümölcs Termelői Értékasítő Szövetkezet eddigi tevékenysége során a tagjai által előállított termékeket majdnem teljes mennyiségben nagykereskedő partnereinken keresztül exportra értékesítette. Az ipari célra termelt árualapot mind belföldi, mind pedig külföldi konzervgyáraknak értékesítettük. Az áru tárolása, csomagolása, értékasítése a Szövetkezeten keresztül bonyolódik le. Szövetkezetünk rendelkezik a szükséges tároló helyiségekkel, logisztikával és ügyviteli háttérrel és bonyolítja a termeléshez kapcsolódó támogatások igénylését is. 2003. november 14-én 59. sorszámon TÉSZ előzetes elismerésben részesült. Az elmúlt években azonban területileg is terjeszkedtünk. Vannak termelői csoportjaink Hodászon, Létavértesen, Kántorjánosiban, Vámospércsen, Újlétán, később területi terjeszkedés mellett a termelési skálánkat is bővítettük, mivel paradicsom, meggy és dinnye termeltetéssel is foglalkozunk. Az Észak - Alföldi Zöldség-Gyümölcs Termelői Értékesítő Szövetkezet PARMEN-FARM Szövetkezet néven 1999. november 01-én alakult. Az alakulás célja a Bagamér és Debrecen környéki torma és paprika termelők termelésének összefogása, koordinálása.

4. FRESH FRUIT TÉSZ Szövetkezet

A szövetkezet 2002. április 14-én alakult meg, amit 1 év kemény munka előzött meg. Ez idő alatt rengeteg információt kellett átadni a keceli termelőknek. A környéken toborzási munkát is végzett a megalakult szövetkezet elnöke. A helyzet elég sajátságos volt, mivel az ország ezen részén a szakszövetkezet volt az uralkodó forma, mely nagy mértékben közös vonásokkal rendelkezett a mostani TÉSZ-el. A Keceli Zöldség-Gyümölcstermelők Értékesítő Szövetkezetet, a törvényes előírásoknak megfelelően 2002. 07. 17. napján a Bács-Kiskun Megyei Bíróság, mint Cégbíróság 0302100284/2002 sz. alatt bejegyezte.

Időrendben 2005. 08. 08 cégbírósági bejegyzés napjával beolvadás történt a szövetkezetbe, nevezetesen a SZA-MA KER-TÉSZ Szövetkezet Kiskunmajsa, melynek tevékenysége és profilja megegyezett a keceli szövetkezettel.

A következő fontos változás a szövetkezet nevének a megváltoztatása: az új név: FRESH FRUIT TÉSZ Szövetkezet (cég rövidített elnevezése), mely cégbírósági bejegyzés alapján 2006. július 19. napjától hatályos. 2009. 06. 30-án a VAJASMENTI ZÖLDSÉG TÉSZ olvadt bele a szövetkezetbe, mely elsősorban szántóföldi zöldségtermesztéssel foglalkozott, így bővítve a FRESH FRUIT TÉSZ Szövetkezet profilját.

Tagjaink által művelt földterületek 90-%-ban a Duna-Tisza közén helyezkednek el. Talajadottságaink heterogének, megtalálható a jó minőségű sárközi öntéstalaj, a kiváló minőségű bácskai lösztalaj és a rossz minőségű kiskunsági homoktalaj is. A terület másik fele Szank, Kiskunmajsa, Kiskunfélegyháza, Jászszentlászló, Móricgát, Bugac települések közigazgatási területén, földrajzilag a Duna-Tisza-közi Homokhátság középtájegységen, ezen belül a Bugac-Majsai hátság kistájegységen helyezkedik el.

A Homokhátságon a gyümölcstermesztésnek évszázados hagyományai vannak, egy-egy faj tekintetében termelési tájkörzetek alakultak ki. A telepítéseknél előnyt jelent, hogy a rossz vízháztartású homoktalajok feljavításához a tőzeget helyben bányásszák és viszonylag könnyen, gyorsan és olcsón elérhető.

scaA cégünk nemzetközi fuvarozással is foglalkozik, elsősorban hűtött, temperált áruk szállításával.

EURO 5-ös környezetvédelmi besorolású, 33 raklapos, megbízható járművekkel vállalunk fuvarfeladatokat Európa egész területére, de elsősorban Németország, Hollandia és a Benelux Államok viszonylatában.

A megbízhatóság, pontosság mellet fontosnak tartjuk, hogy megbízóink bármikor pontos információhoz jussanak árujuk holléte, várható érkezésével kapcsolatosan. Éppen ezért vontatóink mindegyike korszerű navigációs és járműkövető rendszerrel van felszerelve, mely lehetővé teszi a fuvar és jármű folyamatosan nyomon követését.

Munkatársaink nyelvtudása és szakmai tapasztalata lehetővé teszi, hogy feladataikat a magas követelményeinknek megfelelően tudják ellátni. Fontos számunkra, hogy a megrendelői igényeket magas színvonalon és kedvező áron tudjuk kielégíteni.

Fuvarozással kapcsolatban hívja a +36302013256-os számot, vagy írjon a transport{kukac}fruitmarketing.hu címre! TimoCom ID: 254529

 

Átlagosan 70 000 tonna nemzetközileg is elismert minőségű meggyet termesztünk évente Magyarországon. A friss gyümölcs vetekszik a cseresznyével, amit keleti partnereink már régóta elismernek.

A Michigani Állami Egyetem vizsgálatai - melyek a meggy beltartalmának, színanyagainak és antioxidánsainak vizsgálatát célozták - kimutatták, hogy a Magyarországon termett meggyből készített sűrítmény több antioxidánst, és négyszer-ötször annyi antociánt tartalmaz, mint a kontroll sűrítmények.

A magyar exportgyümölcsök között a meggy igazi sláger, amit mérete, színe és jó magozhatósága, valamint verhetetlen minősége magyaráz. Nagyon jó a sav-cukor aránya, közvetlen fogyasztásra, valamint konzervgyártásra is alkalmas. Termésünk több mint fele jelenleg ipari feldolgozásra kerül, célunk azonban a friss meggy nyugat-európai fogyasztásának bővítése is.

Termelőink, gyártóink, nemesítőink, szakmai szervezeteink örömmel állnak rendelkezésükre.

Keresse magyarországi partnereit bizalommal!

Kapcsolatfelvétel:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

+3670/314-9501 György Keresztes 

Alkategóriák

Meggy

 

fruitinfo logo 2

eszakalfolditesz logo

ezerkert logo

 

logo 150 szeles

botesz

Balaton-ker-tesz LOGO kicsi

plakat