November első hetében egzotikus helyszín várt a magyar meggytermékekre. Kazahsztán korábbi fővárosa, Almaty 4500 km-re hazánktól és mindössze 200 km-re Kínától fekszik. A régió egyik motorjaként számon tartott országba az AMV közösségi standján jutottunk el.

 

A meggy ismert gyümölcs a térségben, azonban feldolgozott formában ritkán jutnak a helyiek jó minőséghez. Az érdeklődők 3 napon keresztül bombázták kérdéseikkel oroszul a FruitVeb és a Fruitmarketing Kft. delegációját.

Az érdeklődést jól mutatja, hogy a rádiós és televíziós interjúk mellett újságírói kérdésekre is többször válaszolni kellett. A tartósítószer nélküli magyar termékek igazi vonzerőt jelentettek, igaz az első kérdés rendszerint arra irányult, hogy hol kaphatók már. A kiállítás leggyakoribb termékei a különféle teák és rizsek voltak, Európa leginkább édességekkel képviseltette magát.

Standunkon a meggy sokoldalúságát mutattuk be: befőtt, 100 %-os gyümölcslé, pálinka, aszalt és fagyasztott meggy, konyak-meggy, tea, lekvár és szörp kínálta magát. Az orosz, kínai és kazah érdeklődők elérhetőségei már a Tészeknél, feldolgozóknál vannak… 

World-Food-Expo-1

 


Meggy

 

fruitinfo logo 2

eszakalfolditesz logo

ezerkert logo

 

logo 150 szeles

botesz

Balaton-ker-tesz LOGO kicsi

plakat